Ik help je graag bij het ontwerpen van je User Experience!

Vincent Ariens – Customer Journey Expert

Wat ik voor je kan betekenen als UX Designer

De UX designer speelt een belangrijke rol bij het vertalen van een strategisch vraagstuk en het optimaliseren van de gebruikerservaring (user experience) van websites, apps en andere applicaties. De explosieve groei van apps, responsive websites en andere digitale diensten heeft er voor gezorgd dat er steeds meer vraag is naar de UX Designer. Wil je mij hiervoor inzetten? Hieronder lees je wat ik voor je kan betekenen. 

Sinds mijn studie communicatie ben ik al gefascineerd door het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van processen en applicaties. Met kleine ingrepen kan je vaak grote impact maken. De afgelopen vijf jaar heb ik mij hier verder in ontwikkeld en honderden verschillende interfaces (klein en groot) ontwikkeld, uitgedacht en uitgetekend. Als UX designer ben je voortdurend bezig om je ideeen en verbeteringen te vertalen naar wireframes. Bij een groot project kun je hier vervolgens een klikbaar prototype van maken zodat het visueel duidelijk is hoe bijvoorbeeld een app gaat werken.

Waarin verschilt de UX designer van de UI designer?

UX is de afkorting voor User Experience. Mijn werk als UX designer bestaat uit het inzichtelijk maken van de interface van een digitale applicatie en het op basis hiervan maken van wireframes. Dit doe ik door inzicht te verkrijgen (en aan anderen te verschaffen) in de behoefte van de gebruiker. Dit kan zijn op basis van een goed uitgewerkte customer journey, door de juiste persona’s of door het analyseren en lezen van al bestaande data. De UI designer gaat na mij aan het werk. UI is de afkorting voor User Interface. Deze persoon zorgt ervoor dat de door mij ontwikkelde mockups een aantrekkelijk jasje krijgen zodat alles er superstrak uit ziet.

Het ontwerpen van interfaces

Met de komst van steeds meer digitale producten, die op verschillende manier en op verschillende grootes aan je gepresenteerd worden is mijn werk als UX designer steeds diverser geworden. Ik blijf gefocusseerd op de gebruiker en op de daarbij behoorde user experience. Mijn einddoel is altijd om de gebruiker bepaalde doelen te laten behalen en dan met name zo eenvoudig mogelijk. Een webshop, een mobiele app of de het dashboard van je auto zijn een middel tot een doel. Bijvoorbeeld het bestellen van een product, het zoeken naar een adres of het navigeren naar dat adres. Als mens hechten we waarde aan wat we doen. Dit betekent dat er ook altijd een emotionele kant zit aan het werk als UX designer. Iets moet ook gewoon mooi zijn en prettig aanvoelen. Het is dus een duidelijke samensmelting van het behalen van functionele doelen en het stimuleren van positieve emoties bij een gebruiker.

Wil je mij inzetten als UX designer?

Doe dan hieronder een aanvraag, ik kom binnen 24 uur met een voorstel bij je terug. Wil je liever met een eenmalige sessie snel verder worden geholpen? Dat kan ook! Samen met Eric Mulder heb ik een unieke Brown Paper sessie ontwikkeld die zich helemaal focust op het UX design. In twee uur tijd proberen we alle informatie boven tafel te krijgen waarna wij aan de slag gaan om een klikbaar prototype voor je te maken en dat voor slechts 1950 euro! Benieuwd? Hier lees je alles over onze Brown Paper sessie.