Mijn 2016: Geluk is toeval: iets dat je toe valt

Avatar

Precies negen maanden en één dag geleden stond ik op de stoep bij de kamer van koophandel. Begin 2016 had ik besloten het warme nest van Seats2meet te verlaten en voor mezelf te beginnen. Na acht jaar had ik het gevoel alles gegeven te hebben. De tank was leeg, tijd voor iets nieuws. Hoewel ik normaal geniet van verandering was dit wel een grote stap. Schuilt er wel een ondernemer in mij? Nu negen maanden later, heb ik nog geen antwoord op die vraag. Wel weet ik dat dit met zekerheid mijn moment van 2016 is.

Het afgelopen jaar heb ik veel plezier beleefd aan alle mooie opdrachten die ik heb mogen doen. Samen met anderen iets nieuws creëren; iets toe kunnen voegen aan een organisatie. Ik kan terugkijken op veel mooie opdrachten en projecten voor grote en kleine organisaties. Ook heb ik mijn plek gevonden als customer journey expert. Een rol die ik steeds duidelijker kan invullen.

Ik ben trots op het feit dat er ook in 2017 een aantal mooie projecten op mij liggen te wachten. Daarnaast wil ik me in het nieuwe jaar verder verdiepen in het optimaliseren van de customer journey, specifiek met gebruik van WordPress. In veel gevallen krijgt iedere gebruiker nu nog exact dezelfde website te zien. Het is logischer om de website aan te passen aan de gebruiker (bijvoorbeeld: op de website van de gemeente Utrecht heb ik als inwoner een andere homepage dan als buitenlandse toerist). Een website kan dus beter toegesneden worden op de behoefte van de gebruiker. In 2017 hoop ik hier een oplossing voor te ontwikkelen!

Altijd doen wat je leuk vindt staat bij mij hoog in het vaandel. Ik geloof dat dit de sleutel tot geluk is. Het was de belangrijkste drijfveer achter mijn keuze eerder dit jaar. In dit kader leerde ik aan het einde van dit jaar een belangrijke les over ‘gelukkig zijn’. Ik deel hem graag met je. In een interview met Awee Prins voor Volkskrant Magazine las ik het volgende:

” Belangrijkste les: geluk en success zijn geen verdiensten. Geluk kan ook geen doel zijn, het is hooguit een moment; een broos moment van evenwicht. Wij hebben in het westen iets heel raars gedaan: we zijn geluk als een toestand gaan definiëren. Dat is utopisch denken: het kan beter. Láter, als ik met pensioen ben, of een buitenhuis of eindelijk naar bed kan met die vrouw om de hoek. Wij snappen niet wat geluk is. Ge-luk, dat wil zeggen: gelukt. De fransen hebben er een beter woord voor: bonheur, een mooi uur. Geluk is toeval: iets dat je toe valt”

Ik wens je een prachtig en bovenal gelukkig 2017!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.